Jak okiełznać pałeczki japońskie albo ugotować zupę Miso?


Zupa Miso to tradycyjna japońska potrwa i przysmak wielu znakomitych smakoszy a co najważniejsze złoty środek na różne dolegliwości.

miso-soup-hiW skład zupy Miso wchodzi kilka prostych składników, o których będziemy mówić podczas spotkania. Każdy uczestnik będzie miał możliwość przygotowania zupy Miso własnoręcznie. Po warsztatach wszyscy będziemy próbować zjeść zupę Miso, tak jak robią to Japończycy, czyli przy pomocy pałeczek.

Nie martwcie się, zanim do tego dojdzie będą gorące przygotowania.
Warsztat z posługiwania się japońskimi pałeczkami oraz sekretny sposób na przygotowanie pałeczek automatycznych w 30 sekund.

Wszystko to, a nawet i więcej podczas spotkania z podróżniką Anią „Japonia, to nie koniec świata”, które odbędzie się 14 lipca 2016r. w Oławskim Centrum Rozwoju Społecznego.

 

 


Nad warsztatami będą czuwać: Ania – podróżniczka zakochana w Japonii oraz Kamila – koordynator projektów Oławskiego Centrum Rozwoju Społecznego zakochana w japońskiej kuchnii.

Zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu z Anią oraz w późniejszych warsztatach. Więcej informacji możecie znaleźć na Facebook’u https://www.facebook.com/events/1021225127931758/ oraz na naszej stronie.

Chętne osoby powinny zgłosić swój udział poprzez e-mail: kontakt@ocrs.pl najpóźniej do dnia 10 lipca 2016r.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *